EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Epilóg podnikania v roku 2020

Marec. Mesiac, ktorým začína vo fitness odvetví silná sezóna, všetci sa prebúdzajú po zime a začínajú sa pomaly pripravovať do plaviek.

Korona. Slovo, ktoré sme si ešte pred rokom asociovali najmä s predraženým pivom a nie vírusom, ktorý zničil každému podnikateľovi v službách plány a v podstate ho položil na kolená. Majiteľom fitness centier a trénerom obzvlášť. Trénera ani bežecký pás si nezabalíte so sebou ako kebab. Namiesto prosperovania v najproduktívnejšom období v roku zostali zatvorené prevádzky s predpokladom, že snáď nám to leto "nejako" vykompenzuje. Ľudia určite zostanú doma, nikto nebude cestovať na dovolenky a prevádzky sa otvoria. Klienti sa budú tešiť na cvičenie vo fitku a dávať sa dokopy po karanténe. Všetci sme pár mesiacov sedeli doma, málo sa hýbali a veľa piekli… Predpoklad sa, žiaľ, nestretol s realitou. Leto predstavovalo štandardnú "uhorkovú sezónu" ako po minulé roky. Všetci akoby zabudli, že vo svete zúri pandémia a rozutekali sa za hranice kade ľahšie. Že vraj to je protiústavné, zavrieť nás za hranicami našej krajiny. Nový Zéland musí byť príšerná krajina, chudákov jeho občanov tam "zavreli" a teraz tam všetci "trpia" v krajine bez korony a my si užívame "plody" našej slobody.

Prišla jeseň a my sme na pár týždňov ožili tak ako v podstate všetky služby na Slovensku. Dokonca sme sa pomaly rozbiehali takmer do bežného režimu, ale skôr než sme sa spamätali, sme začali rovno aj zatvárať.

Od začiatkov EfectFitu v roku 2012 v našich fitness centrách dodržiavame hygienický nadštandard, a preto sme nemali problém prispôsobiť sa všetkým COVID opatreniam. Náš koncept výlučne individuálnych vstupov s osobným trénerom sa javil v danej situácii ako dlhodobo udržateľný.
Pochopiteľne, všetci sme pri zhoršujúcej sa situácii počítali s kapacitnými obmedzeniami, avšak neverili sme, že nás opäť zavrú úplne.

Klienti sa nás preto stále pýtajú "Naozaj musíte aj vy zavrieť? Však nie ste normálna posilka." Áno, žiaľ, musíme, pretože podľa legislatívy plávame všetci na jednej a tej istej lodi. A voči tejto "lodi" naša vláda neprejavuje žiadnu dôveru a vždy nás zatvára medzi prvými. Aj keď, paradoxne, podľa štatistík nakazených úplne neopodstatnene...

Radi by sme sa obzvlášť v týchto ťažkých časoch poďakovali všetkým, ktorí nám prejavujú dôveru a pravidelne nás navštevovali a veríme, že opäť budú po znovuotvorení navštevovať. Rovnako veľká vďaka patrí našim trénerom a kolegom za zodpovedný prístup, trpezlivosť a kreativitu prispôsobovať sa situácii a tréningom v online prostredí. Vyzerá totiž, že bez kompetentného kapitána riadiaceho túto krajinu v pandémii, je to jediné prostredie v ktorom sa najbližšie mesiace budeme môcť bezpečne vídať.

Adam a Filip

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.