EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Koľko stojí osobný tréner
a iné časté otázky

Koľko stojí osobný tréner v Bratislave?

Cena za služby osobného trénera je veľmi rôznorodá. Začína od 12€ za hodinu a končí až na 50€. Zdravý priemer v Bratislave je 20-25€ za osobný tréning. Treba si však uvedomiť, že je potrebné okrem trénera zaplatiť aj vstup do fitness centra a prípadné doplnkové služby ako uterák, káva, proteín atď. Ďalej si vopred treba zistiť, koľko trvá jeden tréning. Je predsalen rozdiel, či zaplatíte 25€ za 50 minút alebo za hodinu. Rovnako sa opýtajte, či je u daného osobného trénera možnosť získať zľavu pri kúpe väčšieho počtu tréningov. Väčšinou tak dokážete získať zľavu približne 10%.

Prečo by som mal cvičiť s osobným trénerom? Stojí to za tie peniaze?

Fitness a cvičenie je šport ako ktorýkoľvek iný. Ak začínate hrať tenis či lyžovať, tiež sa to neučíte sami svojpomocne. Nechcete sa zraniť a radi by ste sa to naučili čo najrýchlejšie a hlavne správne. To isté platí u osobného trénera vo fitness centre. Tréner predstavuje úsporu času, efektivitu a výsledky cvičenia a znižuje riziko úrazu či zranenia.

Záleží, na akom mieste v rebríčku hodnôt sa nachádza vaše zdravie. Inými slovami- sú ľudia, ktorí nemajú problém kúpiť za 30 minút oblečenie v hodnote 200€, avšak príde im veľa investovať do svojho zdravia takých istých 200€ počas niekoľkých týždnov či mesiacov.

Ako zistím, či je osobný tréner skutočný odborník, ak o cvičení nič neviem?

  1. Komplexná vstupná diagnostika pohybového aparátu, anamnéza a stanovenie cieľov.
  2. Individuálny tréningový program vychadzajúci z bodu 1.
  3. Osobný tréner netrávi celý tréning na telefóne.
  4. Komunikácia aj mimo tréningov, operatívne dohadovanie termínov.
  5. Svalovica a extrémne zničenie na tréningu nie je cieľom.

Čo ma čaká na prvom stretnutí s osobným trénerom?

Ako sme uviedli v odpovedi vyššie, hlavnou časťou úvodného tréningu väčšinou býva vstupná anamnéza, zisťovanie stavu pohybového aparátu, kondície apod. Osobný tréner o vás zistí čo najviac informácii a následne si určíte ďalší postup spolupráce, tréningový harmonogram, ciele. Na úvodný tréning si preto radšej vyhraďte minimálne 75 minút. O úvodnom tréningu v EfectFite si môžete prečítať tu.

Ako potom funguje spolupráca s osobným trénerom?

Po úvodnom tréningu si s osobným trénerom presne dohodnete platobné podmienky a termíny ďalších cvičení. Ideálny scenár pre vás aj pre trénera sú fixné dni a časy tréningov. Obidvaja si tak nastavíte do kalendára opakovanú udalosť a vopred s ňou rátate. Samozrejme, dá sa dohadovať aj operatívne z tréningu na tréning. Ak sa na tréning nemôžete dostaviť, osobnému trénerovi treba dať vedieť čo najskôr, aby si vedel zariadiť ostatných klientov a svoj čas. Ak dohodnutý termín zrušíte s nedostatočným predstihom, treba rátať so storno poplatkom.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.