EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Kvalitný osobný tréner

Ako ho spoznáte, keď ste "laik"?

"Ako spoznám kvalitného osobného trénera, keď som laik a nevyznám sa do cvičenia?" Paradox. Hľadáte osobného trénera, pretože neviete cvičiť. Zároveň však, aby ste vedeli posúdiť kvality osobného trénera, mali by ste sa rozumieť problematike :) Rozhodli sme sa preto spísať 5 základných bodov, ktoré si dokáže všimnúť aj bežný človek, neskúsený laik, a zohľadniť ich potom pri oslovení toho správneho trénera. Predsa len, osobný tréner nie je malá a krátkodobá investícia. Je to človek, ktorý sa bude možno pár mesiacov či rokov starať o vaše zdravie. Vyberajte dôkladne.

  1. Úvodný tréning
    Na úvodnom tréningu by ste mali s osobným trénerom prejsť cez komplexnú vstupnú diagnostiku pohybového aparátu, zdravotnú anamnézu a stanovenie cieľov. Pokiaľ ste prišli a začali rovno cvičiť, nie je to v poriadku.
  2. Tréningový program
    Váš tréningový program a jednotlivé tréningy musia byť postavené na základe zistení z bodu 1 resp. úvodného tréningu. Každý osobný tréning by mal byť plne "našitý" na vaše ciele. Pokiaľ cvičíte to isté čo klient pred vami alebo po vás, nie je to OK.
  3. Profesionálny prístup a koncentrácia
    Osobný tréner vám musí venovať plných 60 minút a byť 100% sústredený na váš výkon či prípadné chyby. Pokiaľ trávi čas na mobile, "vykecávaním" s kolegami či s jedlom v ruke, nie je to ten pravý osobný tréner.
  4. Komunikácia mimo tréningov
    Osobný tréner tu nie je pre vás iba vo fitness centre. Ak máte naňho akékoľvek otázky, mal by byť ochotný vám ich promptne zodpovedať a poradiť aj mimo času stráveného vo fitku.
  5. Orientácia na ciele
    Na tréningu je kľúčová orientácia na ciele a nie spôsobenie svalovice. Veľa ľudí, laikov, si žiaľ myslí, že tréning nebol kvalitný, ak po ňom nemajú poriadnu svalovicu. Vytvoriť svalovú horúčku vám dokáže hocikto, ale len skutočný odborník dokáže vytvoriť tréning na mieru.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.