EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Zdravé jedlo a jeho význam aj v dobe COVIDovej

Zdravá strava je jednou z najlepších investícií pre vaše zdravie. Smutné je však to, že téma zdravého stravovania je zavalená akýmsi "dezinformačným smogom" a často krát sa dostávame k informáciám, ktoré nás vedú nesprávnym smerom. Možno si aj uvedomíte, že v tom chaose sa neviete orientovať a rozhodnete sa vyhľadať poradcov na konzultáciu. Avšak, v súčasnej dobe je veľké množstvo samozvaných odborníkov, ktorí podmieňujú svoje lacné konzultácie nákupom instantných produktov. Dokonca vám možno konzultáciu a jedálniček darujú a vy ani neviete ako a odchádzate s taškou plnou produktov. Vaše telo je prispôsobené na to aby prijímalo plnohodnotnú pevnú stravu a ešte žiadne laboratórium, výživový špecialista či lekár nevymysleli nič lepšie ako samotná príroda. Ani neviete ako a ocitnete sa v začarovanom kruhu "jojo efektov", do ktorých ste dobrovoľne investovali nemalé peniaze.

Ako sa teda začať racionálne stravovať v bežnom dennom režime?

Odpoveď je jednoduchá – dôležité je vybrať si tie správne potraviny a nakombinovať ich. Nie je to vôbec zložité, stačí sa to len naučiť robiť správne a pomôžete sebe a možno aj ľuďom okolo vás. Pravdepodobne zistíte, že celá výživa je o zdravom sedliackom rozume a nenecháte sa manipulovať reklamou z médií. Napriek tomu, že dnešné potraviny neobsahujú dostatok pre nás nevyhnutných mikroživín, je na prvom mieste racionálny stravovací režim a na druhom mieste je správne nastavená suplementácia odkonzultovaná s odborníkom. Váš zdravý jedálniček a adekvátna suplementácia je základným pilierom fungujúceho imunitného systému. Preto v dnešnej dobe COVIDovej by sme si o to viac mali dať záležať na tom, čo zjeme a ako svoje telo vyživujeme. Čo sa týka výživových doplnkov je na mieste povedať: Všetko s mierou. Základom je odborná konzultácia a nastavenie individuálnej suplementácie. Každý človek je jedinečný a má iné potreby, to znamená, že neexistuje niečo ako univerzálna suplementácia.

Kto je skutočným odborníkom na cielenú suplementáciu? Lekár alebo lekárnik?

V súčasnej dobe sa začína čoraz viac skloňovať odbor orthomolekulárna medicína. Nájdete ju tiež pod názvom celostná alebo funkčná medicína. Je to odbor, ktorý sa snaží nájsť príčinu daného zdravotného problému. Základom orthomolekulárnej medicíny sú vitamíny, minerály, stopové prvky, atď. To znamená, že sa jedná o látky telu vlastné, žiadne zázračné novinky. Správne cielenou suplementáciou sa dá väčšina zdravotných problémov vyriešiť cestou podpory prirodzeného metabolizmu. Užívanie liekov tieto prirodzené mechanizmy a funkcie ľudského organizmu potláča. Najlepšie je nájsť vhodnú kombináciu všetkých komponentov, ktorá patrí do rúk lekárov a farmaceutov, ktorí sa problematike venujú a pravidelne sa vzdelávajú. Naučiť sa čo vaše telo potrebuje nie je zložité. Dôležité je nájsť si dôveryhodný a nezávislý zdroj informácií, vďaka ktorému dokážete porozumieť signálom svojho tela.

Chcem sa o problematike dozvedieť viac – Kurz Výživa, suplementácia a podpora imunity nielen vo vírusovom období

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Ema, 34 rokov
"Vôbec som netušila, čo ma čaká keď sa prihlásim do EfectFitu, ale musela som so sebou niečo začať robiť. Našťastie boli ku mne veľmi príjemní, ústretoví a ľahko sme si dohodli postup spolupráce."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.